Szalagmérlegek működése

MMI dupla mérőgörgős szalagmérlegEgy tipikus szalagmérlegrendszer részei:

  • mérlegcellákra ültetett mérőgörgő
  • elektronikus integrátor
  • szalagsebesség-jeladó

A mérlegcellák mérik a szállítószalag mérőgörgő(k)re eső szakaszán lévő anyag súlyát, a dobra vagy feszítőgörgőre szerelt, esetleg saját mérőkerékkel ellátott szalagsebesség-jeladó pedig a sebességgel arányos frekvenciájú impulzussorozatot bocsát ki. Ebből a két jelből, a kiértékelő egység, azaz az integrátor, a súly × sebesség = tömegáram összefüggés alapján meghatározza a szalagon szállított anyag tömegáramát és összesíti a szállított tömeget.

Siemens szalagmérlegek előnyei

A Simens Milltronics szalagmérlegek könnyen telepíthetők és csekély a karbantartásigényük. A rájuk ható erőknek csak a függőleges irányú komponensét mérik, így ismételhető, pontos mérést biztosítanak. Minimális a hiszterézisük, kimagasló a linearitásuk, és érzéketlenek az oldalirányú terheléskülönbségre. A mérlegcellák túrterhelés elleni védelme a mérleg konstrukciója által biztosított.

A Siemens Milltronics szalagmérlegek a rájuk ható erőknek csak a függőleges irányú komponensét mérik.

Ajánlatkéréshez töltse ki, és juttassa el hozzánk az alkalmazás körülményeire vonatkozó adatlapot, hogy megalapozott megoldási javaslatot adhassunk.

Letöltés (válassza a kívánt formátumot):

Modernizációs Program

Meglévő mérlegrendszerek is felújíthatók egy teljesen új rendszer árának a töredékéért. A legújabb mikroprocesszoros technológiát felhasználó integrátorok megbízható működést eredményeznek és igény szerinti kommunikációt tesznek lehetővé. A robusztus szalagmérlegek valamint a sebességérzékelők választékában pedig megtalálhatók az adott alkalmazáshoz leginkább illeszkedő eszközök.

Szalagmérlegek típusai, műszaki adatai a gyári honlapon.


Partners