Ismertető

Elfordulólamellás mágneses szintjelző fénykép és sémaAz úszómágneses szintjelzők a közlekedőedények elméletét használják, úszóval, aminek pozícióját mágneses jel adja át a szintjelző lamelláknak.

Úszókamra

Egy nyomásálló úszókamrából állnak, ami nem mágneses fémből vagy műanyagból készül. Az úszókamra külső csövekkel csatlakozik a tartályhoz amiben a megfigyelendő folyadék van.

Úszó

Az úszókamrában egy úszó van, ami egy hermetikusan zárt kapszula, belsejében egy állandó mágnessel. Az úszó függőleges pozícióját a folyadékszint határozza meg, aminek úszik a felszínén.

Elfordulólamellás jelzősor

Az úszókamrához van rögzítve kívülről egy mágneses lemezekből álló jelzősor. Ezek a két oldalukon eltérő színű mágneses lemezek el tudnak fordulni a vízszintes tengelyük körül, így 180°-kal átbillennek, ahogy a mágneses úszó elhalad előttük. Az átbillenéssel a másik, eltérő színű oldaluk válik láthatóvá, így nagyon világos, jól látható, egyértelmű információt adnak a tartályban levő folyadék szintjéről.

Villamos jelek

A vizuális jelzésen túlmenően az úszókamrához ugyancsak kívülről rögzített mágneses érzékelőkkel kapcsolójelek is nyerhetők, sőt változó feszültségű vagy ellenállású jelkimenet is nyújtható az aktuális szintről, ami 4…20 mA-es jelként is megjelenhet.

Letöltések, további információ

Letöltés: Elfordulólamellás szintjelzők katalógusa (pdf, 1.590 KB)

Letöltés: Elfordulólamellás mágnesúszós szintjelzők működését bemutató program (exe, 764 KB)

Elfordulólamellás szintjelzőkről további információ a gyári honlapon áll rendelkezésre.

Videó

Elfordulólamellás mágneses szintjelző partnerünket, a svájci Wekát bemutató film:


Partners