Terepi busz / rádió átjáró alkalmazási példaA 105U-G rádiós átjárók vezeték nélküli interfészt biztosítanak különféle, iparban elterjedt terepi buszokhoz.

Az eszközök rádiója különféle hullámsávokhoz és teljesítménnyel áll rendelkezésre, a világ minden táján előforduló igényeket lefedve, úgy szabadfrekvenciás mint frekvenciaengedélyes alkalmazásokhoz .

A rádiós gateway-ek jellemző alkalmazásai:

  • Kapcsolat biztosítása vezeték nélküli I/O eszközök és terepi buszok között. Vezeték nélküli kapcsolat PLC-k, DCS vagy SCADA rendszerek és különféle ki-/bemenőjelek között.
  • Terepi buszok, például profibusz vezeték nélküli kiterjesztése
  • Vezeték nélküli kapcsolat biztosítása különféle terepi buszok között, például Modbus és Profibusz között
  • Fentiek kombinációja

Terepi busz gateway lokális ki- és bemenetei

Az átjárók 8 darab ki-/bemeneti csatlakozóval is ellátottak melyek egyesével kimenetként vagy bemenetként használhatók. Ezek a jelek a rádiós oldal és a terepi busz irányából is elérhetők.

Bemenetként kontaktus vagy npn jel fogadására képesek, kimenetként pedig max. 30 VDC / 500 mA-es jelet tudnak kibocsátani.

Az I/O-k száma szükség esetén az RS485 porton, Elpro 115S modulokkal bővíthető.

Terepi busz gateway típusválaszték

A rádiós átjárók rendelkezésre álló választéka, melyek egymástól a vezetékes oldalukon megvalósított interfészben különböznek:

105U-G-MD1
Modbus Master, Modbus Slave, DF1 interfész
105U-G-PR1
Profibus DP Slave interfész
105U-G-PR2
Profibus DP Master interfész
105U-G-ET1
Ethernet interfész – Modbus TCP, Ethernet IP, http, ftp, Email
105G-DE1
DeviceNet Slave interfész
105U-G-M+1
Modbus Plus Slave interfész

Terepi busz átjárók további részletei, letöltések a gyári honlapon, közöttük más földrészekre szánt, a 105U-G-től a rádiójukban különböző típusok is (905U-G).


Partners